BestellenCadeaubon
Salade met garnalen en aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Salade met garnalen en aardappel

met avocado en dille

Allergenen :
Schaaldieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Gemarineerde garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Little gem

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3389 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten57.1 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten52.1 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels12.8 g
Eiwitten19.6 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kleine steelpan
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan
Saladekom

Instructies

1
  • Was de aardappels en snijd in kwarten. 
  • Voeg de aardappelen en 50 ml water per persoon toe aan een hapjespan met deksel en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten op middellaag vuur. Schep af en toe om. Giet eventueel af als het water nog niet verdampt is.
  • Haal het deksel van de pan, voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Snipper de ui. Verhit in een kleine steel pan per persoon: 25 ml water, 2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker tot de suiker gesmolten is. 
  • Voeg de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken. 
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de little gem in repen.
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
3
  • Pureer in een hoge kom per persoon: 1 el mayonaise, 1/8 deel van de avocado, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl witte balsamico azijn, 1 el water, peper en zout tot een romige dressing. 
  • Roer de helft van de verse kruiden erdoor. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Meng in een saladekom de little gem, aardappel, avocadoblokjes en dressing. 
  • Verdeel de salade over de borden. 
  • Leg de garnalen erop. Besprenkel met de ingelegde ui en mosterdzaad. Garneer met de overige verse kruiden. 

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?