Salade met garnalen en aardappel
met avocado en dille
Allergenen :
Schaaldieren
•Mosterd
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
80 gram
Gemarineerde garnalen
(Bevat Schaaldieren)
½ stuk(s)
Avocado
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Little gem
5 gram
Verse bieslook, dille en bladpeterselie
½ zakje(s)
Geel mosterdzaad
(Bevat Mosterd)
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
2 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Hapjespan met deksel
•Kleine steelpan
•Hoge kom
•Staafmixer
•Koekenpan
•Saladekom
Instructies
1
- Was de aardappels en snijd in kwarten.
- Voeg de aardappelen en 50 ml water per persoon toe aan een hapjespan met deksel en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten op middellaag vuur. Schep af en toe om. Giet eventueel af als het water nog niet verdampt is.
- Haal het deksel van de pan, voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
2
- Snipper de ui. Verhit in een kleine steel pan per persoon: 25 ml water, 2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker tot de suiker gesmolten is.
- Voeg de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken.
- Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de little gem in repen.
- Snijd de verse kruiden fijn.
3
- Pureer in een hoge kom per persoon: 1 el mayonaise, 1/8 deel van de avocado, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl witte balsamico azijn, 1 el water, peper en zout tot een romige dressing.
- Roer de helft van de verse kruiden erdoor.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
4
- Meng in een saladekom de little gem, aardappel, avocadoblokjes en dressing.
- Verdeel de salade over de borden.
- Leg de garnalen erop. Besprenkel met de ingelegde ui en mosterdzaad. Garneer met de overige verse kruiden.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?