HelloFresh
topBanner
Salade met Duitse biefstuk en pestodressing

Salade met Duitse biefstuk en pestodressing

met parelcouscous en gebakken portobello

Lees meer

De Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Portobello

2 stuks

Tomaat

50 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

2 stuks

Duitse biefstuk

80 g

Rucola

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3669 kJ
Energie (kcal)877 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels7 g
Eiwitten41 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin.Meng in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.

4

Verdeel de parelcouscous over de borden.Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop. Garneer met de overige pestodressing.