HelloFresh
Salade met Duitse biefstuk en pestodressing

Salade met Duitse biefstuk en pestodressing

met parelcouscous, gebakken portobello, tomaat en rucola

20 minuten
Lees meer

In nog geen 20 minuten aan tafel en tóch een maaltijd om trots op te zijn. Het ster-ingrediënt in deze maaltijdsalade is de Duitse biefstuk: grofgemalen biefstuk in de vorm van een burger. Net als tartaar kun je dit vlees rauw eten. Met zelfgemaakte pestodressing als smaakmaker maak je snel een smakelijke salade.

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Portobello

2 stuks

Tomaat

50 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

2 g

Duitse biefstuk

80 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 el

Olijfolie

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3475 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels7 g
Eiwitten39 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Groenten snijden
Groenten snijden
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.

Portobello en dressing bereiden
Portobello en dressing bereiden
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin. • Meng in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

Duitse biefstuk bakken
Duitse biefstuk bakken
3

• Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout. • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de parelcouscous over de borden. • Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop en garneer met de overige pestodressing.