HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRundertartaar Met Een Salade Van Gegrilde Groenten
topBanner
Rundertartaar met een salade van gegrilde groenten

Rundertartaar met een salade van gegrilde groenten

met ovenfriet en een yoghurt-knoflooksausje

Lees meer

De rundertartaar is het lekkerst als je hem kort bakt. Houd je van mosterd? Smeer de tartaar dan aan beide kanten in voor hij in de pan gaat.

Labels:FamilieBalans
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

450 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met citroen

½ krop(pen)

Botersla

2 stuk(s)

Rundertartaar

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

1 el

Rode wijnazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2668 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten38 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Grillpan of koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de rundertartaar uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Snijd de courgette in plakken van 2 cm dik en de puntpaprika in even grote stukken. Meng de groenten met 1/4 el olijfolie per persoon in de kom van de frieten. Verhit een koeken- of grillpan en bak of gril de groenten 2 minuten per kant op hoog vuur. Laat afkoelen tot gebruik.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng in een saladekom met per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1tl mosterd, olijfolie met citroen, peper en zout. Scheur de bladen van de botersla grof en snijd de gegrilde groente in smalle repen.

5

Verhit, wanneer de frieten bijna klaar zijn, 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Bak de rundertartaar 2 - 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de rundertartaar langer wanneer je niet van rood vlees houdt.

6

Voeg de gegrilde groenten en de botersla toe aan de saladekom met dressing. Verdeel de frieten over de borden en leg de rundertartaar ernaast. Garneer met de salade en verkruimel de witte kaas erboven. Serveer met het yoghurtsausje en strooi de overige peterselie over het gerecht.