Rundertartaar met een salade van gegrilde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rundertartaar met een salade van gegrilde groenten

Rundertartaar met een salade van gegrilde groenten

met ovenfriet en een yoghurt-knoflooksausje

De rundertartaar is het lekkerst als je hem kort bakt. Houd je van mosterd? Smeer de tartaar dan aan beide kanten in voor hij in de pan gaat.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

225 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

3 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse krulpeterselie

25 gram

Biologische halfvolle yoghurt

2 ml

Olijfolie met citroen

¼ head

Botersla

1 stuk(s)

Gekruide rundertartaar

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1.25 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)519 kcal
Energie (kJ)2171 kJ
Vetten22.9 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten59.5 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels6.9 g
Eiwitten15.3 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grillpan of koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Frieten maken
1

Haal de rundertartaar uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Groenten grillen
2

Snijd de courgette in plakken van 2 cm dik en de puntpaprika in even grote stukken. Meng de groenten met 1/4 el olijfolie per persoon in de kom van de frieten. Verhit een koeken- of grillpan en bak of gril de groenten 2 minuten per kant op hoog vuur. Laat afkoelen tot gebruik.

Yoghurtsausje maken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!

Dressing maken
4

Meng in een saladekom met per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1tl mosterd, olijfolie met citroen, peper en zout. Scheur de bladen van de botersla grof en snijd de gegrilde groente in smalle repen.

Rundertartaar bakken
5

Verhit, wanneer de frieten bijna klaar zijn, 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Bak de rundertartaar 2 - 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de rundertartaar langer wanneer je niet van rood vlees houdt.

Serveren
6

Voeg de gegrilde groenten en de botersla toe aan de saladekom met dressing. Verdeel de frieten over de borden en leg de rundertartaar ernaast. Garneer met de salade en verkruimel de witte kaas erboven. Serveer met het yoghurtsausje en strooi de overige peterselie over het gerecht.