HelloFresh
Rucolastamppot met courgette, tomaat kruidenkaas

Rucolastamppot met courgette, tomaat kruidenkaas

Een Italiaans getinte stamppot met verse basilicum!

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 396 beoordelingen
Lees meer

Je geeft deze pittige rucolastamppot extra smaak door kaasblokjes met bieslook en een vleugje paprika toe te voegen. Door de kaasblokjes door de stamppot te roeren smelt de kaas een beetje, maar net niet helemaal. Zo heb je het beste van beide werelden; een lichte bite en de smaak van gesmolten kaas.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

600 g

Aardappelen

1 stuks

Courgette

125 g

Rode cherrytomaten

15 g

Zonnebloempitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 g

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3242.6 kJ
Energie (kcal)775 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten68 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Zorg dat de aardappelen onder water staan
Zorg dat de aardappelen onder water staan
1

Schil of was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de courgette klein. Halveer de cherrytomaten.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de cherrytomaten toe
Voeg de cherrytomaten toe
4

Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelmatig vuur en bak de courgette 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Voeg de helft van de kaasblokjes toe
Voeg de helft van de kaasblokjes toe
5

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche, roomboter en mosterd toe. Voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de courgette, tomaten en helft van de kaas door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Scheur de rucola en basilicum klein. Voeg de helft van de rucola en de helft van de basilicum toe aan de stamppot.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Maak een bedje van de overige rucola en verdeel de stamppot hierover. Garneer met de overige kaas, basilicum en zonnebloempitten.