Rucolastamppot met courgette, tomaat kruidenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rucolastamppot met courgette, tomaat kruidenkaas

Rucolastamppot met courgette, tomaat kruidenkaas

Een Italiaans getinte stamppot met verse basilicum!

Je geeft deze pittige rucolastamppot extra smaak door kaasblokjes met bieslook en een vleugje paprika toe te voegen. Door de kaasblokjes door de stamppot te roeren smelt de kaas een beetje, maar net niet helemaal. Zo heb je het beste van beide werelden; een lichte bite en de smaak van gesmolten kaas.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

65 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)775 kcal
Energie (kJ)3243 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Bord

Instructies

Zorg dat de aardappelen onder water staan
1

Schil of was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de courgette klein. Halveer de cherrytomaten.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de cherrytomaten toe
4

Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelmatig vuur en bak de courgette 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Voeg de helft van de kaasblokjes toe
5

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche, roomboter en mosterd toe. Voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de courgette, tomaten en helft van de kaas door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Scheur de rucola en basilicum klein. Voeg de helft van de rucola en de helft van de basilicum toe aan de stamppot.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Maak een bedje van de overige rucola en verdeel de stamppot hierover. Garneer met de overige kaas, basilicum en zonnebloempitten.