HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Linguine Met Broccoli
topBanner
Romige linguine met broccoli

Romige linguine met broccoli

met geitenkaas, walnootstukjes en zongedroogde tomaatjes

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :NotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Zongedroogde tomaten

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

180 gram

Linguine

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)

2 tl

Gedroogde oregano

4 el

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3291 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels13 g
Eiwitten27 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de zongedroogde tomaten klein. Hak de walnootstukjes grof.Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 - 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de zongedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.