We hebben de biefstukpuntjes al gemarineerd en de Oosterse groente vast gesneden. Zo kun je deze Vietnamese roerbak in no time op tafel zetten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Asian-style marinated beef strips
200 g
Vegetable mix with cabbage
85 g
Quick-cook brown rice
1 piece
Garlic
1.25 cm
Fresh ginger
5 g
Sesame seeds
½ sachet(s)
Vietnamese-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ tablespoon
Sunflower oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Flour
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Meng in een kom de Vietnamese saus, de gember, de helft van de knoflook en per persoon: 1/2 el bloem en 2 el water.
Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven. Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Roerbak de groentemix en de overige knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 25 ml water per persoon toe en bak het geheel 3 minuten op hoog vuur. Voeg de biefstukpuntjes en het sausmengsel toe en bak al roerend 3 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak nog 1 minuut. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de roerbak over de borden. Garneer met de sesamzaadjes.