HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Van Orzo Met Paddenstoelen
topBanner
Risotto van orzo met paddenstoelen

Risotto van orzo met paddenstoelen

Met kruidenkaas en verse basilicum

QUICK & EASY
Lees meer

Bij risotto denk je misschien niet meteen aan snel, maar dat is dit recept wel. Je maakt het vandaag namelijk met orzo, een pastasoort in de vorm van rijst. Orzo heeft minder tijd nodig om te garen, maar heeft wel het smeuïge dat je van risotto gewend bent. De kruidenkaasblokjes maken het gerecht extra romig.

Labels:VeggieCaloriebewustFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

6 leaves

Vers basilicum

4 stuk(s)

Bosui

70 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

350 stuk(s)

Gemengde paddenstoelen

75 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2561 kJ
Energie (kcal)612 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

2

Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. t.

5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 – 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.