Risotto met aubergine en provolone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met aubergine en provolone

Risotto met aubergine en provolone

Met prei en verse peterselie

Deze zachte, romige risotto is rijk aan groente. Je maakt de risotto af met smaakvolle provolone. Net als mozzarella is dit een 'geknede broeikaas'. Door de elastische wrongel kan de kaas tot elke vorm gekneed worden. Provolone wordt hierna nog verder gerijpt voor meer smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Chef's Choice
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Prei

2 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

2 leaves

Verse salie

25 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2418 kJ
Energie (kcal)578 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels7 g
Eiwitten16 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en pers of snijd de knoflook fijn.

Risotto beginnen
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto garen
3

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is maar nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 15 – 20 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen

Snijden
4

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm en de prei in ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de salie fijn.

Groenten bakken
5

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine, prei, tijm en 2 el water, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de salie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de helft van de groenten en de helft van de provolone toe aan de risotto en laat de provolone al roerend smelten. Verdeel de risotto over de borden en garneer met de overige groenten en provolone.