Rijstsalade met vegetarische schnitzel en sesam-gemberdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstsalade met vegetarische schnitzel en sesam-gemberdressing

Rijstsalade met vegetarische schnitzel en sesam-gemberdressing

met zoetzure rauwkost, gomasio en zoete Aziatische saus

De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Gesneden spitskool

55 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Bloemkoolrijst

1 cm

Verse gember

0.68 stuk(s)

Bosui

25 gram

Mayonaise

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)802 kcal
Energie (kJ)3354 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers23 g
Vezels8.6 g
Eiwitten22 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nog fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom: de mayonaise, gember, sesamolie, de helft van de gomasio en het witte gedeelte van de bosui.

Bakken
3

Verhit de zoete Aziatische saus in een steelpan met 50 ml water per persoon. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de steelpan en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.

Serveren
4

Meng de sesam-gemberdressing door de rijst en bloemkoolrijst en verdeel over de borden. Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de zoete Aziatische saus, de overige gomasio en het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de zoetzure rauwkost.