Skip to main content
Rijst met steak en chimichurri

Rijst met steak en chimichurri

met courgette en cherrytomaten

4.1
(197)

De Argentijnse keuken staat bekend om zijn asado - gegrild vlees van de barbecue - en daar hoort chimichurri bij. Deze pittige kruidensalsa maak je vandaag zelf.

Allergenen:
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Verse bladpeterselie, koriander en oregano

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Rodewijnazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3577 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten47.6 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels7 g
Eiwitten33.5 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan
Grillpan of koekenpan
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

RIjst koken
1
  • Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Snijd ondertussen de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik. Snijd de ui in kwarten. 
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Bak de courgette, ui en cherrytomaten 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt ook een grillpan gebruiken.

Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Chimichurri maken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak).
  • Ris de blaadjes van de oregano. 
  • Voeg de knoflook, rode peper, de verse kruiden, de rodewijnazijn en extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom. 
  • Mix met een staafmixer tot een chimichurri.
Serveren
4
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur.
  • Dep de steak droog met keukenpapier. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Serveer de rijst en de groenten op borden.
  • Snijd de steak in repen en serveer op de rijst. Serveer de steak met de chimichurri.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders