Rijke pasta met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijke pasta met Mexicaanse twist

Rijke pasta met Mexicaanse twist

met chorizo, gehakt, cheddar en koriander

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

25 gram

Chorizoblokjes

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

70 gram

Mais in blik

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4314 kJ
Energie (kcal)1031 kcal
Vetten49.7 g
waarvan verzadigd22.1 g
Koolhydraten90.1 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels10.1 g
Eiwitten52.3 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg het gehakt, de chorizoblokjes en de Mexicaanse kruidenmix (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
Saus maken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
  • Laat de mais uitlekken.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Afmaken
3
  • Voeg de pasta, het gehakt en de chorizo, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de sauteerpan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
  • Snijd de koriander grof.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de zure room erbovenop.
  • Garneer met de overige belegen kaas, de cheddar en de verse koriander.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.