Rigatoni met kippendij in romige broccolisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met kippendij in romige broccolisaus

Rigatoni met kippendij in romige broccolisaus

met basilicumcrème en geraspte pecorino

Groen is de kleur van de lente én van de supergroenten die wij in mei in het zonnetje zetten. Beresterke broccoli zit bomvol vitamine C en is rijk aan ijzer, calcium én kalium.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

90 gram

Rigatoni

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

25 gram

Biologische zure room

15 ml

Basilicumcrème

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

0.1 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)759 kcal
Energie (kJ)3177 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers7 g
Vezels9.1 g
Eiwitten43 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hoge kom
Vergiet
Staafmixer
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Breng een tweede pan met deksel met ruim water aan de kook voor de broccoli. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven deze laatste pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Kook de broccoli
2

Kook de broccoli in 6 - 8 minuten gaar in de bouillon, met het deksel op de pan. Giet af en bewaar 50 ml kookvocht per persoon. Schep de broccoli over in een hoge kom.

Tip: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.

Pasta koken
3

Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Broccoli pureren
4

Pureer de broccoli tot een glad geheel met een staafmixer. Voeg een flinke snuf peper en zout toe en roer erdoorheen.

Tip: Je pureert alle broccoli voor de saus. Houd eventueel een aantal roosjes apart of het gerecht mee te garneren.

Saus maken
5

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan. Bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 6 - 7 minuten mee. Voeg de gepureerde broccoli, de zure room, het kookvocht en de basilicumcrème toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Roer de pasta door de saus in de pan en verwarm het geheel kort. Verdeel de pasta over de borden. Breng eventueel op smaak met peper en zout en garneer met de geraspte pecorino.