topBanner
Rigatoni met kippendij in romige broccolisaus

Rigatoni met kippendij in romige broccolisaus

met basilicumcrème en geraspte pecorino

Groene held
Lees meer

Groen is de kleur van de lente én van de supergroenten die wij in mei in het zonnetje zetten. Beresterke broccoli zit bomvol vitamine C en is rijk aan ijzer, calcium én kalium.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Broccoli

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

180 g

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

50 g

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

25 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 stuks

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3177 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels12 g
Eiwitten43 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hoge kom
Vergiet
Staafmixer
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Breng een tweede pan met deksel met ruim water aan de kook voor de broccoli. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven deze laatste pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

2

Kook de broccoli in 6 - 8 minuten gaar in de bouillon, met het deksel op de pan. Giet af en bewaar 50 ml kookvocht per persoon. Schep de broccoli over in een hoge kom.

3

Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

4

Pureer de broccoli tot een glad geheel met een staafmixer. Voeg een flinke snuf peper en zout toe en roer erdoorheen.

5

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan. Bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 6 - 7 minuten mee. Voeg de gepureerde broccoli, de zure room, het kookvocht en de basilicumcrème toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten.

6

Roer de pasta door de saus in de pan en verwarm het geheel kort. Verdeel de pasta over de borden. Breng eventueel op smaak met peper en zout en garneer met de geraspte pecorino.