BestellenCadeaubon
Rendang met rundvlees en pittige boontjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rendang met rundvlees en pittige boontjes

Rendang met rundvlees en pittige boontjes

met rijst, gember en citroengras

In Indonesië hoort rendang bij speciale gelegenheden zoals trouwerijen en feestdagen. (N)iets te vieren? Wat ons betreft is dit gerecht altijd een goed idee!

Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Vers citroengras

150 gram

Sperziebonen

75 gram

Jasmijnrijst

½ zakje(s)

Gedroogde laos

100 gram

Rendang

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Zonnebloemolie

el

Sambal

75 ml

[Zoutarme] groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2921 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten75.8 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels8.7 g
Eiwitten28.3 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Wok met deksel
Rasp
Pan
Hapjespan

Instructies

Snijden en fruiten
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de gember fijn. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, gember, rode peper, de helft van de knoflook en 1 tl laos per persoon toe en fruit 3 minuten.

Rijst koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en kneus het verse citroengras (zie Tip 1). Voeg de rijst en het gekneusde citroengras toe en kook 12 - 15 minuten. Giet af indien nodig en laat uitstomen (zie Tip 2).

Tip 1: Knik de stelen citroengras of geef er een harde tik op met bijvoorbeeld het heft van een mes.

Tip 2: Liever geen plakkerige rijst? Giet dan af in een zeef, spoel af en zet de zeef terug op de hete pan. Laat verder uitstomen.

Sperziebonen bereiden
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Pittige boontjes maken
4

Voeg de sperziebonen toe aan de smaakmakers en bak 3 minuten. Blus af met de bouillon en laat, afgedekt, 8 minuten koken. Haal dan het deksel van de pan en kook nog 2 minuten in op hoog vuur. Roer er vervolgens naar smaak sambal doorheen.

Rendang afmaken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook met 1/2 tl laos per persoon 2 minuten. Voeg de rendang toe. Roer goed en hak het vlees eventueel kleiner met een pollepel. Verwarm ongeveer 4 minuten.

Serveren
6

Schep de rijst op het bord en verdeel de rendang ernaast. Schep de boontjes erbij en giet de overgebleven saus van de boontjes over de rijst.