HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRendang Met Rundvlees En Pittige Boontjes
topBanner
Rendang met rundvlees en pittige boontjes

Rendang met rundvlees en pittige boontjes

met rijst, gember en citroengras

Lees meer

Laos is een veel voorkomende smaakmaker in de Indonesische keuken - in vorm en smaak lijkt het op gember met een vleugje citrus.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

240 gram

Rendang

(BevatMelk (inclusief lactose))

170 gram

Pandanrijst

300 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Rode peper

2 cm

Verse gember

3 tl

Gedroogde laos

1 stuk(s)

Vers citroengras

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de gember fijn en kneus het vers citroengras. Dop de sperziebonen en halveer ze.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst en het gekneusde citroengras toe en kook 12 - 15 minuten. Giet indien nodig af en laat uitstomen zonder deksel.

3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, gember, rode peper, de helft van de knoflook en 1 tl laos per persoon toe en fruit 3 minuten.

4

Voeg de sperziebonen toe en bak 3 minuten. Blus af met de bouillon en laat, afgedekt, 8 minuten koken. Haal dan het deksel eraf en kook nog 2 minuten in op hoog vuur. Roer er vervolgens naar smaak sambal doorheen.

5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook met 1/2 tl laos per persoon 2 minuten. Voeg de rendang toe. Roer goed en hak het vlees eventueel kleiner met een pollepel. Verwarm ongeveer 4 minuten.

6

Schep de rijst op het bord en verdeel de rendang ernaast. Schep de boontjes erbij en giet de overgebleven saus van de boontjes over de rijst.