topBanner
Ravioli met gekonfijte kippendij en portobello

Ravioli met gekonfijte kippendij en portobello

met mini-romatomaten en een gemengde salade

Premium
Lees meer

De verse ravioli in dit recept wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek - met speciaal gemalen Italiaans meel en een originele vulling van aardappel, doperwt en peterselie.

Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

50 gram

Spekblokjes

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse salie

150 gram

Mini-romatomaten

2 stuk(s)

Portobello

2 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

80 gram

Salademix met erwtenscheuten

280 gram

Ravioli met aardappel, doperwten en peterselie

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

25 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3376 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels6 g
Eiwitten47 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit een hapjespan,zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan, en bewaar de koekenpan met bakvet.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. Pers de knoflook of snijd fijn.Ris de blaadjes van de takjes salie. Snijd de blaadjes fijn. Snijd de mini-romatomaten door de helft. Snijd de portobello in dunne plakken.

3

Bak in de hapjespan met het bakvet van de spekblokjes, de gekonfijte kippendij 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar de kippendij apart.

4

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Meng de salade met erwtenscheuten met de dressing. Kook, zodra het water kookt, de ravioli 2 - 4 minuten in de pan met deksel.

5

Verhit 1 el roomboter per persoon in de hapjespan van de kippendij. Bak de knoflook en salie 1 - 2 minuten. Voeg de portobello toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 2 minuten. Doe als laatste de ravioli in de hapjespan en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Trek ondertussen met twee vorken het vlees van de gekonfijte kippendij uit elkaar.

6

Verdeel de salade over de borden. Schep de ravioli over de salade en leg hier de gekonfijte kip op. Garneer met de gebakken spekblokjes en de geraspte pecorino.