Skip to main content
Ragù van gekonfijte eend
Ragù van gekonfijte eend

Ragù van gekonfijte eend

met linguine en frisse rucolasalade

Ragù is een Italiaanse saus met vlees of gevogelte die je lang laat pruttelen. De meeste bekende is ragù alla bolognese.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekonfijte eendenpoot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Rode cherrytomaten

0.3 pak(ken)

Tomatenblokjes

2.5 gram

Verse bladpeterselie

90 gram

Linguine

40 gram

Rucola

15 gram

Oude-kaasvlokken

Zelf toevoegen

¼ tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)995 kcal
Energie (kJ)4162 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers16 g
Vezels9 g
Eiwitten46 g
Zout4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Eendenpoot bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte eendenpoot met het vel naar boven in een ovenschaal. Bak in 20 – 22 minuten bruin in de oven. Laat vervolgens afkoelen totdat je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.

Cherrytomaten bereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en halveer de cherrytomaten. Verhit de roomboter in een pan op middelmatig vuur en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten met een snuf zout. Zet het vuur middelhoog, voeg de cherrytomaten toe en roerbak 2 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn en verhit ongeveer 4 – 5 minuten, totdat het meeste vocht is verdampt.

Saus maken
3

Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe aan de pan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Laat de saus 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de verse bladpeterselie grof.

Lingiune koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de linguine toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten gaar. Giet af en meng de helft van de extra vierge olijfolie door de linguine. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de overige extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rucola door de dressing. Pluk met een vork het vlees van de eendenpoot. Voeg het vlees en het bakvet toe aan de tomatensaus en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de linguine over diepe borden en schenk de tomatensaus met eend erover. Bestrooi met de bladpeterselie en de oude-kaasvlokken en serveer met de rucolasalade.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes