Varkenshaas met knapperige dragon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met knapperige dragon

Varkenshaas met knapperige dragon

met champignonrisotto van orzo

Wist je dat een handjevol zonnebloempitten je al een groot deel van de aanbevolen hoeveelheid vitaminen, proteïnen en mineralen oplevert?

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

2.5 gram

Verse dragon

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Champignon-roerbakmix

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2842 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten64.2 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels12.3 g
Eiwitten38.4 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de blaadjes van de dragon en bewaar apart.
  • Bereid de bouillon.
Bakken
2
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de varkenshaas en de dragonblaadjes toe en bak de varkenshaas in 10 - 13 minuten rondom bruin. Haal de varkenshaas en dragon uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan.
  • Rooster in dezelfde pan het mosterdzaad en de zonnebloempitten in 2 - 3 minuten lichtbruin.
Orzo bereiden
3
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook en champignon-roerbakmix 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur.
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om.
  • Voeg de mosterd toe en eventueel extra water als de orzo te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de varkenshaas in plakken.
  • Verdeel de orzo over diepe borden en leg de varkenshaas erbovenop.
  • Besprenkel met het mosterdzaad en de zonnebloempitten.
  • Garneer het gerecht de knapperige dragon.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden.