BestellenCadeaubon
Quiche met broccoli en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche met broccoli en oude kaas

Quiche met broccoli en oude kaas

met cherrytomaten en Siciliaanse kruiden

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 snufje

Nootmuskaat

65 gram

Rode cherrytomaten

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)918 kcal
Energie (kJ)3840 kJ
Vetten64.5 g
waarvan verzadigd30.9 g
Koolhydraten49.7 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels6.9 g
Eiwitten33.1 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Grote kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes (zie Tip). Snijd de ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Tip: Snijd de broccoli goed klein zodat hij makkelijk over de quiche verdeeld kan worden en op tijd gaar is.

Bakken
2

Kook de broccoli, afgedekt, in 2 - 4 minuten halfgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door. 

Broccoli bakken
3

Voeg de broccoli toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut op hoog vuur zodat al het vocht verdampt. Haal de groenten uit de pan en laat afkoelen in een vergiet.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Vulling maken
4

Meng in een grote kom de eieren met de kookroom. Voeg de Siciliaanse kruidenmix, de helft van de oude kaas en 1 mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon toe. Breng op smaak met ruim peper en zout en roer goed door elkaar. Halveer de cherrytomaten en meng samen met de afgekoelde broccoli door het eimengsel.

Quiche maken
5

Bekleed een bakvorm of ovenschaal met de benodigde hoeveelheid bladerdeeg, inclusief het bakpapier (zie Tip). Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet het broccoli-eimengsel in de bakvorm of ovenschaal en top af met de overige oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is en de bovenkant begint te kleuren.

Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan 2 bakvormen of ovenschalen om 2 quiches te maken. Gebruik je toch liever één grote bakvorm of ovenschaal? Bak de quiche dan iets langer.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.