topBanner
Peruaanse aardappelsoep met feta

Peruaanse aardappelsoep met feta

Met courgette, cashewnoten en komijn

Lees meer

Deze maaltijdsoep is geïnspireerd op de aardappelsoep locro de papa uit Peru. Ook in andere Zuid-Amerikaanse landen vind je deze soep en elke regio heeft weer zijn eigen recept. Onze variant is vegetarisch met komijn als smaakmaker en allerlei verschillende toppings voor frisheid en een lekkere crunch.

Labels:VeggieCaloriebewustOriginal
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Pinda'sNotenGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Zoete aardappel

250 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Courgette

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Paprikapoeder

4 bosje(s)

Verse koriander

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

700 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3205 kJ
Energie (kcal)766 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout5.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Deksel
Grote pan
Koekenpan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Schil de bataat en de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van een ½ cm.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gemalen komijn en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de bataat toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat de aardappelen en bataat 15 minuten zachtjes koken.

3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de feta in blokjes. Hak de gebrande cashewnoten grof. Bak de witte ciabatta 6 – 8 minuten in de oven.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes courgette 6 – 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de feta, de cashewnoten, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met de ciabatta.