HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne Met Italiaans Rundergehakt In Aubergine Roomsaus
topBanner
Penne met Italiaans rundergehakt in aubergine-roomsaus

Penne met Italiaans rundergehakt in aubergine-roomsaus

met tomatentapenade en rucola

Lees meer

Wist je dat knoflook niet alleen veel smaak aan je gerecht brengt, maar je immuunsysteem ook een ontzettende boost geeft?

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Italiaans gekruid rundergehakt

160 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Aubergine

80 gram

Vegetarische tomatentapenade

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Ui

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

120 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Bloem

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4084 kJ
Energie (kcal)976 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon in een kom. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin en zet het vuur uit.

2

Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten in de hapjespan. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.

3

Blus het gehakt af met de groentebouillon en per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de kookroom en de tomatentapenade toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.

4

Verdeel driekwart van de rucola over diepe borden. Roer de pasta, de aubergine en de helft van de kaas door de saus. Breng flink op smaak met peper en zout en verdeel de pasta over de rucola. Garneer met de overige kaas.