Wist je dat knoflook niet alleen veel smaak aan je gerecht brengt, maar je immuunsysteem ook een ontzettende boost geeft?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Italiaans gekruid rundergehakt
160 gram
Penne
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)100 ml
Kookroom
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Aubergine
80 gram
Vegetarische tomatentapenade
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Ui
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))40 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)120 ml
Groentebouillon
2 el
Olijfolie
1 el
Bloem
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon in een kom. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin en zet het vuur uit.
Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten in de hapjespan. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.
Blus het gehakt af met de groentebouillon en per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de kookroom en de tomatentapenade toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Verdeel driekwart van de rucola over diepe borden. Roer de pasta, de aubergine en de helft van de kaas door de saus. Breng flink op smaak met peper en zout en verdeel de pasta over de rucola. Garneer met de overige kaas.