topBanner
Penne in aubergine-roomsaus

Penne in aubergine-roomsaus

met semi-gedroogde tomaten, pecorino en vers basilicum

Week Zonder Vlees
Lees meer

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:VeggieLekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Aubergine

60 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja)

2 tl

Paprikapoeder

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

60 gram

Rucola

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

120 ml

Groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3893 kJ
Energie (kcal)930 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Bereid de bouillon.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.

2

Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.

4

Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden. Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en schep de penne op de rucola. Garneer met de overige pecorino en het overige basilicum.