Pasta pesto met courgette en buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met courgette en buffelmozzarella

Pasta pesto met courgette en buffelmozzarella

met rucola en krulpeterselie

Deze pasta-pesto is lekker fris door de rodewijnazijn. Schijnt de zon? Het gerecht is zowel warm als koud erg lekker – perfect voor een nazomeravond in het park. Wil je er een echte salade van maken? Serveer het gerecht dan in een saladekom en voeg alle rucola pas op het einde toe – zo blijft hij lekker knapperig en pikant van smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

7.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Rode wijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3868 kJ
Energie (kcal)925 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels0 g
Eiwitten29 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dikke plakken van 1 cm dik. Snijd de krulpeterselie fijn. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken.

Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Pesto maken
3

Meng in een kom de pesto met de peterselie en per persoon 1/2 el rodewijnzijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/4 tl zout. Breng op smaak met peper.

Courgette bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.

Pasta afmaken
5

Verhit weer 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de conchiglie en pesto toe en meng goed. Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep de gescheurde rucola door de conchiglie.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en leg de courgette ernaast. Verdeel de buffelmozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.