BestellenCadeaubon
Pasta met varkenshaas en geroosterde oesterzammen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pasta met varkenshaas en geroosterde oesterzammen

met beurre blanc

Allergenen :
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine pasta

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Oesterzwammen

50 gram

Beurre blanc saus

(Bevat Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij, Tarwe)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3360 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten74.2 g
waarvan suikers4.4 g
Vezels12.6 g
Eiwitten49.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. 
  • Scheur de oesterzwammen grof. 
  • Meng in een kom de oesterzwammen met per persoon: 1 zakje Siciliaanse kruiden en 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Verspreid de oesterzwammen over een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 13 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met water en kook 7 - 9 minuten. Giet af en bewaar een beetje kookvocht. Laat uitstomen zonder deksel. 
3
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. 
  • Rasp de Parmigiano Reggiano op een fijne rasp.
  • Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. 
  • Verhit de hapjespan van de varkenshaas op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de beurre blanc, de helft van de parmigiano reggiano, de helft van de verse bladpeterselie en 2 - 3 el kookvocht van de pasta per persoon toe. Verhit al roerend 1 minuut mee.
4
  • Meng de pasta en 2/3 van de oesterzwammen door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de varkenshaas in plakjes.
  • Verdeel de pasta over diepe borden. Leg de overige oesterzwammen en de plakjes varkenshaas erop. 
  • Garneer met de overige geraspte kaas en peterselie. 

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.