Skip to main content
Rigatoni alla norma met Parmigiano Reggiano
Rigatoni alla norma met Parmigiano Reggiano

Rigatoni alla norma met Parmigiano Reggiano

met aubergine, pecorino en vers basilicum

4.3
(1,3K)

"Alla Norma" is een klassieke Siciliaanse pastastijl die zijn naam dankt aan een beroemde opera. Het betekent letterlijk "in de stijl van Norma"!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

90 gram

Rigatoni

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Mini-romatomaten

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3032 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten30.3 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels12 g
Eiwitten25.5 g
Zout1.9 g
Potassium492.8 mg
Calcium31.3 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan of grote koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum grof.
  • Kook de pasta 13 - 15 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.
Aubergine bakken
2
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de aubergine toe en roerbak in 10 minuten goudbruin.
  • Voeg in de laatste 2 minuten de Italiaanse kruidenmix toe.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. 

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten.
  • Blus af met de passata en het zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten sudderen.
Serveren
4
  • Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum toe aan de tomatensaus.
  • Voeg 30 - 45 ml kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte Parmigiano Reggiano, de overige pecorino en het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders