HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPasta Al Forno Met Zelfgemaakte Gehaktballen
topBanner
Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen

Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen

met spekjes, tomatensaus en Italiaanse kaas

Lees meer

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Labels:FamilieExtra groenteFamilie
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Verse basilicum en oregano

(Kan bevattenSelderij)

3 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Half-om-halfgehakt

(Kan bevattenSelderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

25 gram

Panko paneermeel

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

50 gram

Spekreepjes

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

180 gram

Rigatoni

125 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

2 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)916 kcal
Energie (kJ)3832 kJ
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels5.04 g
Eiwitten44 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Snipper de ui. Snijd de oregano fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom het gehakt, de panko, de helft van de Italiaanse kaas en de helft van de ui met peper en zout. Kneed goed en rol 3 gehaktballen per persoon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni.

2

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg de knoflook en overige ui toe aan de pan met spekjes en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe. Leg de gehaktballen er weer bij en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten meekoken.

3

Kook de rigatoni in 13 - 15 minuten al dente. Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram rigatoni per persoon en garneer de maaltijd met de helft van de Italiaanse kaas. De overige pasta en kaas zijn heerlijk met groenten in een pastasalade voor bijvoorbeeld de lunch.

4

Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum in reepjes.

5

Voeg de cherrytomaten en de helft van het basilicum toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tomatensaus over de rigatoni in de ovenschaal. Verdeel de overige Italiaanse kaas over de ovenschaal en bak 10 minuten in de oven.

6

Serveer de rigatoni al forno en garneer met het overige basilicum. Pas op: de schaal kan heet zijn!