HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelgerst Met Spruitjes En Kerrie
topBanner
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas

Lees meer

Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan maar werden er vroeger wel veel geteeld.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenSelderijMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Sjalot

30 gram

Hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

1 zakje(s)

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

300 gram

Groentemix met spruiten

100 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2983 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels17 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe indien nodig. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Hak de hazelnoten grof.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg 1 1/2 tl kerriepoeder per persoon en de groentemix met spruiten toe. Roerbak 10 minuten.

4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze bruin worden. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verbrokkel de witte kaas. Meng de rucola in een kom met de wittewijnazijn. Voeg de parelgerst toe aan de wok of hapjespan en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rucola over de borden en schep de parelgerst met groenten erop. Garneer met de hazelnoten en witte kaas.