Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan maar werden er vroeger wel veel geteeld.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Parelgerst
(BevatGlutenbevattende granen)1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Sjalot
30 gram
Hazelnoten
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)1 zakje(s)
Kerriepoeder
(BevatSelderij, Mosterd)300 gram
Groentemix met spruiten
100 gram
Witte kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))60 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)1.5 el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe indien nodig. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Hak de hazelnoten grof.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg 1 1/2 tl kerriepoeder per persoon en de groentemix met spruiten toe. Roerbak 10 minuten.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze bruin worden. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verbrokkel de witte kaas. Meng de rucola in een kom met de wittewijnazijn. Voeg de parelgerst toe aan de wok of hapjespan en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rucola over de borden en schep de parelgerst met groenten erop. Garneer met de hazelnoten en witte kaas.