Parelgerst met gebakken kipfilethaasjes en bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelgerst met gebakken kipfilethaasjes en bloemkool

Parelgerst met gebakken kipfilethaasjes en bloemkool

Vandaag maak je parelgerst met gebakken groenten en malsgebakken kipfilethaasjes. De steeltjes van de verse krulpeterselie bak je mee met de groenten, zo geef je ze net dat beetje extra en gooi je niks weg.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

60 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

1 tl

Gemalen komijnzaad

200 gram

Bloemkool

100 gram

Kastanjechampignons

2 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Kipfilethaasjes

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2046 kJ
Energie (kcal)489 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd3.2 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels16 g
Eiwitten33 g
Zout1.7 g

Instructies

Rode peper snijden
1

Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Parelgerst koken
2

Verhit een pan met deksel op laag vuur en bak de rode peper, parelgerst en komijn al roerend 30 seconden op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe aan de pan en kook de parelgerst (zie tip!), afgedekt, in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem v an de pan en voeg eventueel extra water toe om aanbranden te voorkomen. Giet daarna af.

Groente snijden
3

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in roosjes van 2-3 cm en de steel in blokjes. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en eventueel grotere kastanjechampignons kleiner. Haal de blaadjes van de krulpeterselie en bewaar de steeltjes apart van de blaadjes. Snijd zowel de steeltjes als de blaadjes fijn.

Groente bakken
4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool met 1 el water per persoon, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur beetgaar. Wanneer de roosjes te snel kleuren voeg dan nog 1 el per persoon water toe. Voeg halverwege de kastanjechampignons en de steeltjes van de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Kip bakken
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om en breng op smaak met peper zouten .

Serveren
6

Voeg de parelgerst bij de groenten, breng op smaak met peper en zout en verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de kipfilethaasjes en garneer met de peterselieblaadjes.