HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelgerst Met Gebakken Kipfilethaasjes En Bloemkool
topBanner
Parelgerst met gebakken kipfilethaasjes en bloemkool

Parelgerst met gebakken kipfilethaasjes en bloemkool

Lees meer

Vandaag maak je parelgerst met gebakken groenten en malsgebakken kipfilethaasjes. De steeltjes van de verse krulpeterselie bak je mee met de groenten, zo geef je ze net dat beetje extra en gooi je niks weg.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode peper

120 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gemalen komijnzaad

400 gram

Bloemkool

200 gram

Kastanjechampignons

4 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Kipfilethaasjes

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2046 kJ
Energie (kcal)489 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd3.2 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels16 g
Eiwitten33 g
Zout1.7 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

2

Verhit een pan met deksel op laag vuur en bak de rode peper, parelgerst en komijn al roerend 30 seconden op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe aan de pan en kook de parelgerst (zie tip!), afgedekt, in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem v an de pan en voeg eventueel extra water toe om aanbranden te voorkomen. Giet daarna af.

3

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in roosjes van 2-3 cm en de steel in blokjes. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en eventueel grotere kastanjechampignons kleiner. Haal de blaadjes van de krulpeterselie en bewaar de steeltjes apart van de blaadjes. Snijd zowel de steeltjes als de blaadjes fijn.

4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool met 1 el water per persoon, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur beetgaar. Wanneer de roosjes te snel kleuren voeg dan nog 1 el per persoon water toe. Voeg halverwege de kastanjechampignons en de steeltjes van de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om en breng op smaak met peper zouten .

6

Voeg de parelgerst bij de groenten, breng op smaak met peper en zout en verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de kipfilethaasjes en garneer met de peterselieblaadjes.