
Parelgerst met gebakken kipfilethaasjes en bloemkool
Vandaag maak je parelgerst met gebakken groenten en malsgebakken kipfilethaasjes. De steeltjes van de verse krulpeterselie bak je mee met de groenten, zo geef je ze net dat beetje extra en gooi je niks weg.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
¼ stuk(s)
Rode peper
60 gram
Parelgerst
(Bevat Gluten)
1 tl
Gemalen komijnzaad
200 gram
Bloemkool
100 gram
Kastanjechampignons
2 takje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Kipfilethaasjes
Zelf toevoegen
200 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Instructies
Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Verhit een pan met deksel op laag vuur en bak de rode peper, parelgerst en komijn al roerend 30 seconden op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe aan de pan en kook de parelgerst (zie tip!), afgedekt, in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem v an de pan en voeg eventueel extra water toe om aanbranden te voorkomen. Giet daarna af.
Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in roosjes van 2-3 cm en de steel in blokjes. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en eventueel grotere kastanjechampignons kleiner. Haal de blaadjes van de krulpeterselie en bewaar de steeltjes apart van de blaadjes. Snijd zowel de steeltjes als de blaadjes fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool met 1 el water per persoon, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur beetgaar. Wanneer de roosjes te snel kleuren voeg dan nog 1 el per persoon water toe. Voeg halverwege de kastanjechampignons en de steeltjes van de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om en breng op smaak met peper zouten .
Voeg de parelgerst bij de groenten, breng op smaak met peper en zout en verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de kipfilethaasjes en garneer met de peterselieblaadjes.