topBanner
Orzo met verse oreganopesto

Orzo met verse oreganopesto

Met champignons en rode paprika

Lees meer

Pesto bestaat in vele soorten en smaken en maak je heel gemakkelijk zelf. Vandaag doe je dat met verse oregano. Oregano wordt ook wel wilde marjolein genoemd en kom je in de Italiaanse keuken veel in gedroogde versie tegen. Door de pittige smaak is dit kruid in verse vorm heel geschikt om pesto mee te maken. De aardse smaak van de champignons past hier goed bij.

Labels:OriginalVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

40 gram

Pijnboompitten

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode paprika

250 gram

Champignons

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

3 bosje(s)

Verse oregano

20 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

3 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3799 kJ
Energie (kcal)908 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan met deksel
Rasp
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de rode paprika in smalle repen en de champignons in plakken.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg eventueel wat extra water toe wanneer de orzo te droog wordt.

4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode paprika en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 – 6 minuten op middelhoog vuur.

5

Ris ondertussen de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano grof. Pureer de oregano met de parmigiano reggiano, 2/3 van de pijnboompitten, de extra vierge olijfolie, de overige knoflook en 1½ el water per persoon met een staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper.

6

Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut. Verdeel de orzo over de borden. Schep de oreganopesto erop en garneer met de overige pijnboompitten.