Orzo met geroosterde groenten en topping van witte kaas en basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met geroosterde groenten en topping van witte kaas en basilicum

Orzo met geroosterde groenten en topping van witte kaas en basilicum

met volkoren knoflookbrood

Je serveert dit gerecht met knoflookbrood van ciabatta en een zelfgemaakte knoflook-kruidenolie. De reepjes zijn perfect om in de tomatensaus te dippen!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 gram

Verse basilicum en oregano

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Aubergine

40 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

1 tl

Gerookt paprikapoeder

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2778 kJ
Energie (kcal)664 kcal
Vetten32.6 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten64.6 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels12.8 g
Eiwitten20.6 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pluk de oreganoblaadjes en hak grof. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng in een grote kom de groenten en oregano met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Kook de orzo in 10 - 12 minuten op laag vuur beetgaar. Giet af en laat uitstomen.

Groenten bakken
2

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Houd wat ruimte over aan een kant voor de ciabatta (zie Tip). Bak de groenten 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn. 

Tip: Kook je voor 3 personen of meer? Gebruik dan 2 bakplaten.

Tomatensaus maken
3

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en fruit 3 minuten. Blus af met de passata en 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl gerookt paprikapoeder en 1/2 tl suiker toe en laat alles nog 5 - 7 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Broodje bakken
4

Meng in een kleine kom de overige knoflook met de Italiaanse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Snijd de ciabatta open, besprenkel met de knoflook-kruidenolie en breng op smaak met peper en zout. Bak het knoflookbrood in 8 minuten krokant in de oven bij de groenten.

Kruiden-kaastopping maken
5

Hak het basilicum grof. Verkruimel de witte kaas boven de kleine kom die je hebt gebruikt voor de kruidenolie. Meng de witte kaas met het basilicum en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Snijd de ciabattahelften in repen. Verdeel de tomatensaus over de borden. Meng de groenten met de orzo en verdeel over de tomatensaus. Garneer met de kaas-basilicumtopping en leg het knoflookbrood ernaast.