HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Geroosterde Bloemkool En Bimi
topBanner
Orzo met geroosterde bloemkool en bimi

Orzo met geroosterde bloemkool en bimi

Met verse citroentijm en amandelschaafsel

Lees meer

Bloemkool is hartstikke gezond en je kunt er veel kanten mee op: je kunt 'm koken, er bloemkoolcouscous van maken of, zoals in dit geval, roosteren in de pan. De roosjes worden op die manier knapperig vanbuiten en heerlijk zacht vanbinnen. De smaak wordt door het roosteren een beetje nootachtig, wat goed bij de amandelen past.

Labels:Veggie
Allergenen :AmandelGlutenbevattende granenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

5 gram

Verse citroentijm

(Kan bevattenSelderij)

300 gram

Bloemkool

100 gram

Bimi

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatAmandelKan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

50 gram

Parmigiano reggiano-vlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3079 kJ
Energie (kcal)736 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Ris de blaadjes citroentijm van de takjes. Weeg de bloemkool af, snijd de bloem van de bloemkool in zeer kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bimi doormidden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de citroentijm, de bloemkool, de bimi en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 18 – 22 minuten. Schud de pan af en toe, zodat de groenten niet aanbranden.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen 3 – 4 minuten, of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe, roer door tot elke korrel omringt is met boter en blus af met de bouillon. Kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe wanneer de orzo te droog wordt.

5

Voeg de helft van de parmigiano reggiano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden, schep de bloemkool met tijm over de orzo en garneer met de bimi, het gebakken amandelschaafsel en de overige parmigiano reggiano.