HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Broccoli, Pecorino, Pijnboompitten En Verse Tijm
topBanner
Orzo met broccoli, pecorino, pijnboompitten en verse tijm

Orzo met broccoli, pecorino, pijnboompitten en verse tijm

Lees meer

Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je deze week met broccoli klaarmaakt. Deze groente bevat vezels en bèta-caroteen, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering. Broccoli is erg lekker in combinatie met de geroosterde pijnboompitten en pecorino.

Labels:OriginalVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Broccoli

6 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

30 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

75 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2920 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g
Zout3.7 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd of hak fijn.

2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in een andere pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te snel droog wordt.

4

Kook ondertussen de broccoli, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.