HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Broccoli, Pecorino En Pijnboompitten
topBanner
Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Met verse tijm

Lees meer

Orzo is gedroogde pasta in de vorm van een rijstkorrel. Het leent zich perfect voor een risotto, die meestal wordt gemaakt met arboriorijst. In Italië wordt deze variatie orzotto genoemd. Ingrediënten als pecorino, pijnboompitten en verse tijm passen er perfect bij. Fijne bijkomstigheid: orzo is een stuk sneller gaar dan arboriorijst.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Broccoli

6 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

75 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2862 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de blaadjes tijm van de takjes en snijd of hak fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Kook ondertussen de broccoli 6 – 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.