HelloFresh
topBanner
Oosterse soep met biefstuk, sugarsnaps en choisam

Oosterse soep met biefstuk, sugarsnaps en choisam

Een heldere bouillonsoep met rijstvermicelli

Lees meer

Choisam is een bladgroente die vaak wordt gebruikt in de Chinese keuken. Deze groente lijkt op paksoi en heeft dikke, knapperige stengels en groene bladeren. Deze noedelsoep met biefstuk is een zeer populair gerecht in China en kun je daar in elk restaurant bestellen! Voor deze soep gebruik je mals biefstuk gesneden uit de bovenbil van de koe.

Allergenen :Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

200 g

Kogelbiefstuk

1 stuks

Knoflookteen

½ cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

150 g

Sugarsnaps

250 g

Choisam

100 g

Rijstvermicelli

2 stuks

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1000 ml

Runderbouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)1878.616 kJ
Energie (kcal)449 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten53 g
Vezels4 g
Eiwitten30 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Koekenpan
Pan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Laat de kogelbiefstuk op kamertemperatuur komen. Bereid de bouillon.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Verwijder het topje van de sugarsnaps en snijd doormidden. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein.

3

Wrijf de kogelbiefstuk in met de helft van de zonnebloemolie en verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur. Gril of bak de kogelbiefstuk medium in 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 5 minuten ingepakt in aluminiumfolie rusten.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in een soeppan of wok en bak de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de sugarsnaps toe en roerbak 3 minuten op middelmatig vuur.

5

Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de choisam en rijstvermicelli toe. Breng op smaak met de sojasaus.

6

Snijd de biefstuk in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en voeg de biefstukreepjes toe aan de soep.