HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNoedels Met Kip, Broccoli En Rode Paprika
topBanner
Noedels met kip, broccoli en rode paprika

Noedels met kip, broccoli en rode paprika

Een Indiaas getint gerecht met mangochutney

Lees meer

Chutney vindt zijn oorspronkelijk in India. In India houden ze van kruidige specerijen en smaken. Een chutney is een mix van ingedikt fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. Wil je zelf aan de slag met chutney? Bekijk dan ons blog voor een huisgemaakt recept!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMosterdMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Rode paprika

220 gram

Kipfiletstukjes

150 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

80 gram

Mangochutney

(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

3 takje(s)

Verse koriander

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

1 tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)751 kcal
Energie (kJ)3142 kJ
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels6 g
Eiwitten39 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Deksel
Pan
Kleine kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel klein. Snijd de paprika in smalle repen.

2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de kipfiletblokjes met peper en zout 5 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de overige roomboter in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op middellaagvuur. Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe. Dek de pan af en bak de broccoli 10 minuten op laag vuur.

4

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet vervolgens af.

5

Maak ondertussen in een kom een saus van de sojasaus, zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Snijd of hak de koriander fijn.

6

Voeg de paprika, kipfiletblokjes en saus toe aan de wok of hapjespan. Roerbak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de noedels toe, bestrooi naar smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

7

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de overige mangochutney en garneer met de koriander.