HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNaanpizza Met Gegrilde Courgette En Grana Padano
topBanner
Naanpizza met gegrilde courgette en grana padano

Naanpizza met gegrilde courgette en grana padano

met tomaat-paprikasoep, zure room en basilicum

Lees meer

In dit recept gebruik je een naanbrood als bodem voor je pizza. Omdat het naanbrood al gaar is, hoeft het maar kort in de oven. Dat scheelt jou weer tijd!

Labels:VeggieExtra groente
Allergenen :TarweGlutenEierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

2 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

15 ml

Basilicumcrème met citroen

40 gram

Grana padano-vlokken

(BevatEieren, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)657 kcal
Energie (kJ)2751 kJ
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels6.83 g
Eiwitten21 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Soeppan
Ovenrooster met bakpapier
Kleine kom
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

2

Snijd de ui en rode puntpaprika in grove stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de tomaat in vieren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en de rode puntpaprika toe en bak 4 minuten. Voeg 100 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 7 minuten zachtjes koken.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

3

Leg het naanbrood op een ovenrooster met bakpapier en bak 3 - 5 minuten mee in de oven met de courgette. Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de zure room met de basilicumcrème met citroen.

4

Haal de voorgebakken naan uit de oven. Besmeer de naan met het zure room-basilicumcrèmemengsel en bestrooi met de grana padano-vlokken. Bak de naanpizza de laatste 2 - 4 minuten opnieuw mee met de courgette in de oven, of tot de kaas is gesmolten.

Tip: Is de courgette al klaar, maar is de grana padano nog niet helemaal gesmolten? Haal de courgette dan alvast uit de oven.

5

Pureer ondertussen de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Hak de blaadjes van het basilicum grof.

6

Haal de naanpizza uit de oven, verdeel de geroosterde courgette erover en bestrooi met een beetje verse basilicum. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met de overige zure room en het overige basilicum. Serveer met de naanpizza.