Skip to main content
Mixed grill met souvlaki en köfte
Mixed grill met souvlaki en köfte

Mixed grill met souvlaki en köfte

met orzosalade, Libanees platbrood en tzatziki

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je tijd over? Laat de yoghurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Verse munt, oregano en peterselie

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Orzo

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Biologische volle yoghurt

100 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Libanees platbrood

20 gram

Leccino-olijven

25 gram

Witte kaas

1 stuk(s)

Spies

Zelf toevoegen

1.75 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5012 kJ
Energie (kcal)1198 kcal
Vetten53.5 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten108.8 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels10.3 g
Eiwitten65.6 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Rasp
Kleine kom
Kom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de helft van de ui fijn en snijd de andere helft in dunne halve ringen. Kook de orzo, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en spoel daarna met koud water.

Köfte maken
2

Meng in een grote kom het gehakt met de gesnipperde ui, de helft van de oregano en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Vorm van het gehakt 3 ovale gehaktballen (köfte) per persoon. Bewaar in de koelkast tot je ze gaat bakken.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Tzatziki maken
3

Snijd de muntblaadjes fijn. Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes. Halveer de andere helft in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp. Knijp, boven de wasbak, in delen zoveel mogelijk vocht uit de geraspte komkommer (zie Tip). Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt de geraspte komkommer uitknijpen met je handen, maar eventueel ook in een schone theedoek.

Cherrytomaten roosteren
4

Meng in een ovenschaal de kipfilethaasjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rijg de hele kipfilethaasjes aan de spiesen. Leg deze kipsouvlaki in de ovenschaal. Meng in een kom de cherrytomaten met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier. Bak de kipsouvlaki en cherrytomaten 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Verwarm de laatste 1 - 2 minuten het platbrood mee in de oven.

Köfte bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de köfte in 2 - 4 minuten rondom bruin. Dek de koekenpan af en bak nog 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de olijven grof en snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de orzo met de komkommerblokjes, de overige ui, de olijven, de bladpeterselie, de overige oregano, de overige munt en 1/4 el olijfolie per persoon.

Serveren
6

Serveer de orzosalade in een mooie grote schaal. Verkruimel de witte kaas over de salade. Verdeel de köfte en souvlaki over de borden. Serveer de tzatziki en de cherrytomaten er in aparte schalen bij. Serveer met het platbrood.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer
Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

met noedels, verse gember en pinda's
Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Zwitserse klassieker met aardappelkoekjes en salade
Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

met zelfgemaakte marinade en witte rijst
Krokante kip met geroosterde groenten

Krokante kip met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst
Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade
Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccoli, bosui en komkommer
Biefstukreepjes met rijst en paksoi

Biefstukreepjes met rijst en paksoi

met paprika en Thais basilicum
Pita met vegetarische döner kebab

Pita met vegetarische döner kebab

met een frisse salade
Volkoren pita's met pikante kipgyros

Volkoren pita's met pikante kipgyros

met zelfgemaakte tzatziki en little gem
Rendang met rundvlees en pittige boontjes

Rendang met rundvlees en pittige boontjes

met rijst, gember en citroengras
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade, yoghurt en tomaat
Falafelbowl met couscous en verse munt

Falafelbowl met couscous en verse munt

met komkommer, rode puntpaprika en yoghurt-tahinsaus
Romige spaghetti met broccoli

Romige spaghetti met broccoli

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten
Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette en paprika
Enchilada's met pompoen en cheddar

Enchilada's met pompoen en cheddar

met Mexicaanse kruiden, zure room en walnoot-spinaziesalade
Lasagne met gegrilde groenten

Lasagne met gegrilde groenten

met buffelmozzarella en Italiaanse kruiden
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum
Mini-tortilla's met krokante vis

Mini-tortilla's met krokante vis

met zoetzure groenten en paprikamayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes