topBanner
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Italiaanse ovenschotel met aubergine, mozzarella en tomaat

Lees meer

Waar of niet waar? De Italiaanse benaming voor aubergine beschrijft deze groente (technisch een vrucht) als ongezonde appel. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

2 tl

Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1 pak(ken)

Passata

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Soja)

50 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

5 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

4 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3781 kJ
Energie (kcal)904 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Hapjespan met deksel
Kom
Keukenpapier
Bord
Koekenpan
Rasp
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Roer goed en breng op smaak met peper, zout en de helft van het basilicum. Kook het geheel, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes.

3

Scheur of snijd de mozzarella in kleine stukken. Snijd een halve ciabatta per persoon in grove stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid 2 el bloem per persoon, peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem.

4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano.

5

Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg 1/3 van de aubergineplakken erop en schep 1/3 van de tomatensaus erover. Bestrooi met 1/3 van de geraspte parmigiano reggiano en 1/3 van de mozzarella. Herhaal dit met de overige aubergineplakken, tomatensaus en kaas. Verdeel de ciabattacroutons over de bovenkant en bak 10 - 15 minuten in de oven. Bak de laatste 6 minuten de overige ciabatta mee.

6

Verdeel de melanzane over de borden en garneer met het overige basilicum. Serveer met de overige ciabatta.