Skip to main content
Marokkaanse couscous met verse munt en falafelballetjes
Marokkaanse couscous met verse munt en falafelballetjes

Marokkaanse couscous met verse munt en falafelballetjes

Met citroen-yoghurtsaus

Het falafeldeeg van onze leverancier Maza, wat voornamelijk uit kikkererwten bestaat, gebruik je om falafelballetjes van te maken. Hoe maak je zulke mooie balletjes als op de foto? Bekijk onze ‘how to’ tips op het blog. Om je te verrassen hebben we deze week granaatappelpitjes toegevoegd!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Falafeldeeg

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Gele paprika

85 gram

Volkoren couscous

⅓ stuk(s)

Tomatenpuree

4 leaves

Verse munt

⅓ stuk(s)

Citroen

2 el

Labne

20 gram

Granaatappelpitten

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

3 el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)836 kcal
Energie (kJ)3497.8 kJ
Vetten7 g
waarvan verzadigd35 g
Koolhydraten102 g
Vezels18 g
Eiwitten25 g

Benodigdheden

Kom
Aluminiumfolie
Koekenpan
Kleine kom
Bord

Instructies

Snijd de aubergine in blokjes
1

Bereid de bouillon. Kneed het falafeldeeg en draai 5 falafelballetjes per persoon. Snijd de aubergine in blokjes van ½ cm. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.

2

Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Bak de falafelballetjes
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en bak de falafel 2 – 3 minuten aan elke kant bruin. Haal de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Maak de koekenpan schoon.

4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg tenslotte de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.

5

Hak ondertussen de munt fijn. Pers het sap van de citroen uit. Maak in een kom een saus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon en ⅓ van de munt.

Roer de granaatappelpitjes toe
6

Maak de couscous los met een vork. Roer het auberginemengsel, de paprika, de helft van de granaatappelpitten en het grootste deel van de verse munt door de couscous. Breng op smaak met 1 el citroensap per persoon, peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de couscous over de borden. Serveer met de falafelballetjes en yoghurtsaus en garneer met de overige granaatappelpitten en munt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

om te delen | met een speculaasbodem
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met aardappelen en cherrytomaten
Hertengehaktballetjes met witte kaas

Hertengehaktballetjes met witte kaas

met gembercouscous, groenten en peterselie
Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met cherrytomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, bosui en paprika
Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

met frietjes, knoflooksaus en salade
Steak met frietjes en truffelmayonaise

Steak met frietjes en truffelmayonaise

met sjalottensaus en geroosterde groenten
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, aubergine en sumak
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met naanbrood en Griekse kruidenmix
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise
Bolognese-stijl risotto

Bolognese-stijl risotto

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

pick & mix toppings: mangochutney, knapperige koolsla & meer!
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

met amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade
Italiaanse stijl kip-cheeseburger

Italiaanse stijl kip-cheeseburger

met tomatensaus, basilicum en aardappelpartjes
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Japanse rijstbowl met zoetzure groenten
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en rode biet

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en rode biet

met tahindressing, verse kruiden, komkommer en citroen
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

met rijst, sojabonen en limoenmayonaise
Romige geitenkaas met uienjus

Romige geitenkaas met uienjus

met wortel-spinaziestamppot en pecannoten
Gebakken eieren met seroendeng-topping en regenboogsla

Gebakken eieren met seroendeng-topping en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel