HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMarokkaanse Couscous Met Verse Munt En Falafelballetjes
topBanner
Marokkaanse couscous met verse munt en falafelballetjes

Marokkaanse couscous met verse munt en falafelballetjes

Met citroen-yoghurtsaus

Lees meer

Het falafeldeeg van onze leverancier Maza, wat voornamelijk uit kikkererwten bestaat, gebruik je om falafelballetjes van te maken. Hoe maak je zulke mooie balletjes als op de foto? Bekijk onze ‘how to’ tips op het blog. Om je te verrassen hebben we deze week granaatappelpitjes toegevoegd!

Labels:Veggie
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)EierenSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Falafeldeeg

(BevatGluten)

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Gele paprika

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGluten)

⅔ stuk(s)

Tomatenpuree

8 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

⅔ stuk(s)

Citroen

4 el

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

40 gram

Granaatappelpitten

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

3 el

Zonnebloemolie

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)836 kcal
Energie (kJ)3498 kJ
Vetten7.0 g
waarvan verzadigd35.0 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels18 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Aluminiumfolie
Koekenpan
Kleine kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Kneed het falafeldeeg en draai 5 falafelballetjes per persoon. Snijd de aubergine in blokjes van ½ cm. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.

2

Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en bak de falafel 2 – 3 minuten aan elke kant bruin. Haal de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Maak de koekenpan schoon.

4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg tenslotte de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.

5

Hak ondertussen de munt fijn. Pers het sap van de citroen uit. Maak in een kom een saus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon en ⅓ van de munt.

6

Maak de couscous los met een vork. Roer het auberginemengsel, de paprika, de helft van de granaatappelpitten en het grootste deel van de verse munt door de couscous. Breng op smaak met 1 el citroensap per persoon, peper en zout.

7

Verdeel de couscous over de borden. Serveer met de falafelballetjes en yoghurtsaus en garneer met de overige granaatappelpitten en munt.