Romige aardpeersoep met krokante aardpeer en tuinkers
Romige aardpeersoep met krokante aardpeer en tuinkers

Romige aardpeersoep met krokante aardpeer en tuinkers

2 porties | met geroosterde hazelnoten en olijfolie met truffelaroma

Aardperen hebben van nature een rokerige en nootachtige smaak waardoor je niet veel smaakmakers hoeft toe te voegen! Het zijn kleine smaakbommetjes.

Tags:
Veggie
•Recipe
Allergens:
Gluten
•Wheat
•Barley
•Rye
•Hazelnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

600 g

Potatoes

400 g

Jerusalem artichoke

2 piece

Garlic

2 piece

Shallot

1 piece

White baguette

(Contains Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Milk, Egg, Mustard, Celery, Soy, Tree nuts, Sesame)

20 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

10 g

Cress

15 milliliters

Truffle-style olive oil

Not included in your delivery

3 tablespoon

[Plant-based] butter

2 teaspoon

White balsamic vinegar

1000 milliliters

Low sodium vegetable stock

4 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)6022 kJ
Calories1439 kcal
Fat58.8 g
Saturated Fat17.4 g
Carbohydrate187.2 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber27.1 g
Protein30.1 g
Salt7.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Soup pan with lid
•Plate
•Tall-Sided Pan
•Stick Blender
•Paper Towel

Cooking Steps

1
  • Schil de aardappelen en 3/4 van de aardpeer. Snijd in blokjes van 2 cm. Was de achtergehouden 1/4 van de aardpeer grondig en snijd in plakjes van 2 mm.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. 
  • Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de aardpeerblokjes, aardappelblokjes en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Blus af met het witte balsamicoazijn. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 15 - 20 minuten.
2
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aardpeerplakjes 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de aardpeerplakjes uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de baguette 8 - 10 minuten in de oven. 
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Verhit dezelfde koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
4
  • Knip de tuinkers.
  • Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de gebakken aardpeer, hazelnoten, tuinkers en truffelolie naar smaak. 
  • Snijd de baguette in plakjes en serveer ernaast.