HelloFresh
topBanner
Linguine met courgettespaghetti en olijvencrème

Linguine met courgettespaghetti en olijvencrème

Met geitenkaas en babyspinazie

QUICK & EASY
Lees meer

Door slim te combineren hoeft het koken van een lekkere maaltijd helemaal niet lang te duren. Vandaag gebruik je groenten die je niet hoeft te snijden en die vlug gaar zijn. Een snelle saus maak je door krachtige smaakmakers te gebruiken als currypasta, tapenade, pesto of zoals vandaag: olijvencrème.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snelVeggieBalans
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Courgette-spaghetti

(Kan sporen van allergenen bevatten)

125 g

Babyspinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Olijvencrème

(BevatMelk (inclusief lactose), Mosterd)

50 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

¼ stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3050 kJ
Energie (kcal)729 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels5 g
Eiwitten21 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel, voeg de linguine toe en kook 12 – 14 minuten. Giet af en bewaar een klein beetje kookvocht. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

2

• Verhit 5 minuten voordat de linguine klaar is de roomboter in een wok op middelhoog vuur, voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut. • Voeg de courgettespaghetti toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roerbak 1 – 2 minuten.

3

• Voeg het grootste deel van de babyspinazie, de olijvencrème, de helft van de geraspte geitenkaas, de linguine, 11/2 el kookvocht per persoon, de witte balsamicoazijn en flink wat zwarte peper toe aan de wok en schep goed om. • Verhit op middelmatig vuur totdat de spinazie begint te slinken.

4

• Verdeel de overige babyspinazie over de borden. • Schep de linguine erop en bestrooi met de overige geitenkaas.