Linguine met courgettespaghetti en olijvencrème

Linguine met courgettespaghetti en olijvencrème

Met geitenkaas en babyspinazie

20 minuten
Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Door slim te combineren hoeft het koken van een lekkere maaltijd helemaal niet lang te duren. Vandaag gebruik je groenten die je niet hoeft te snijden en die vlug gaar zijn. Een snelle saus maak je door krachtige smaakmakers te gebruiken als currypasta, tapenade, pesto of zoals vandaag: olijvencrème.

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easyVeggieCalorie-focus
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Mosterd
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Courgette-spaghetti

(Kan sporen van allergenen bevatten)

125 g

Babyspinazie

80 g

Olijvencrème

(BevatMelk (inclusief lactose), Mosterd)

50 g

Belegen kaas, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Ongezouten roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

¼ stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3050 kJ
Energie (kcal)729 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels5 g
Eiwitten21 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Wok
InstructiesPDF
Instructies
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel, voeg de linguine toe en kook 12 – 14 minuten. Giet af en bewaar een klein beetje kookvocht. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

Courgettespaghetti bakken
Courgettespaghetti bakken
2

• Verhit 5 minuten voordat de linguine klaar is de roomboter in een wok op middelhoog vuur, voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut. • Voeg de courgettespaghetti toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roerbak 1 – 2 minuten.

Pasta mengen
Pasta mengen
3

• Voeg het grootste deel van de babyspinazie, de olijvencrème, de helft van de geraspte geitenkaas, de linguine, 11/2 el kookvocht per persoon, de witte balsamicoazijn en flink wat zwarte peper toe aan de wok en schep goed om. • Verhit op middelmatig vuur totdat de spinazie begint te slinken.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de overige babyspinazie over de borden. • Schep de linguine erop en bestrooi met de overige geitenkaas.