HelloFresh
topBanner
Lasagne met gegrilde groenten

Lasagne met gegrilde groenten

met buffelmozzarella en Italiaanse kruiden

Lees meer

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Courgette

3 tl

Italiaanse kruiden

1 stuks

Ui

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Tomatenblokjes met basilicum

1 stuks

Passata

1 stuks

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 g

Verse lasagnebladen

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3897 kJ
Energie (kcal)932 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenrooster met bakpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine en de courgette in ronde, dunne plakken van ongeveer 3 mm dik. Verspreid de aubergine en de courgette over een ovenrooster met bakpapier.

2

Meng in een kom 1 1/2 el olijfolie per persoon met de helft van de knoflook, de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout. Smeer de aubergine en courgette in met het oliemengsel. Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven.

3

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, overige Italiaanse kruiden en gesneden rode peper 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt zachtjes inkoken, totdat de ovengroenten klaar zijn.

4

Scheur of snijd ondertussen de buffelmozzarella in kleine stukken.

5

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop. Leg wat van de gegrilde groenten op het lasagneblad en bedek dan opnieuw met een laagje tomatensaus. Herhaal dit tot de gegrilde groenten op zijn en eindig met de tomatensaus. Verdeel de buffelmozzarella over de lasagne en bak de lasagne 20 - 30 minuten in de oven.

6

Laat de lasagne minimaal 5 minuten staan voor je hem aansnijdt. Verdeel dan over de borden.