Lasagne met gegrilde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagne met gegrilde groenten

Lasagne met gegrilde groenten

met buffelmozzarella en Italiaanse kruiden

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

1.5 tl

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

½ pak(ken)

Passata

½ stuk(s)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3897 kJ
Energie (kcal)932 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers23 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Ovenrooster met bakpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine en de courgette in ronde, dunne plakken van ongeveer 3 mm dik. Verspreid de aubergine en de courgette over een ovenrooster met bakpapier.

Groenten roosteren
2

Meng in een kom 1 1/2 el olijfolie per persoon met de helft van de knoflook, de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout. Smeer de aubergine en courgette in met het oliemengsel. Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven.

Tomatensaus maken
3

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, overige Italiaanse kruiden en gesneden rode peper 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt zachtjes inkoken, totdat de ovengroenten klaar zijn.

Mozzarella scheuren
4

Scheur of snijd ondertussen de buffelmozzarella in kleine stukken.

Lasagne maken
5

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop. Leg wat van de gegrilde groenten op het lasagneblad en bedek dan opnieuw met een laagje tomatensaus. Herhaal dit tot de gegrilde groenten op zijn en eindig met de tomatensaus. Verdeel de buffelmozzarella over de lasagne en bak de lasagne 20 - 30 minuten in de oven.

Serveren
6

Laat de lasagne minimaal 5 minuten staan voor je hem aansnijdt. Verdeel dan over de borden.