HelloFresh
topBanner
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Geserveerd met een spiegelei en pinda's

Lees meer

Van een romige pindasaus tot knapperige pinda's – dit is een gerecht voor de echte pindaliefhebber. Wil jij weten waar de pinda's in jouw box vandaan komen? Lees alles over ons bezoek aan notenman Jan Gotjé op onze blog. De pindasaus in dit gerecht is makkelijk en snel, je mengt de ingrediënten koud en voegt ze op het laatst aan het gerecht toe.

Allergenen :Pinda'sGlutenbevattende granenSojaEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Zilvervliesrijst

10 g

Kokosrasp

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

2 bag(s)

Pindakaas

(BevatPinda's)

400 g

Groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen koriander

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

90 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Ketjap

1 tl

Sambal

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4054 kJ
Energie (kcal)969 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Fruitmesje
Pan met deksel
Kom
Vork
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst samen met de kokosrasp, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn.

2

Meng in een kom de pindakaas met een vork met de melk, ketjap, sambal en wittewijnazijn tot een dikke saus. Bewaar de saus apart.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, knoflook, gember, gemalen koriander, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur of tot de groenten gaar zijn. Roer regelmatig door.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak twee spiegeleieren per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd ondertussen de verse koriander fijn. Hak de pinda's grof.

6

Verdeel de kokosrijst over de borden. Serveer de groenten op de kokosrijst en garneer met de verse koriander en pinda's. Leg het spiegelei erop en serveer met de zelfgemaakte pindasaus ernaast.