HelloFresh
Kokos-vissoep met doradefilet en udonnoedels

Kokos-vissoep met doradefilet en udonnoedels

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.5 / 4van de 1589 beoordelingen
Lees meer

Kokos-vissoep is een van oorsprong Thais gerecht. Het is een geurige soep met een stevige en smaakvolle dorade of goudbrasem en de heerlijke zoete en romige smaak van kokosmelk. De dikke Japanse noedels passen perfect bij deze soep en de sereh of gemalen citroengras zorgt voor de frisse toets!

Labels:Quick & easyPittig
Allergenen:VisGlutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

250 g

Snijbonen

2 tl

Gemalen citroengras

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Doradefilet met huid

(BevatVis)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

150 g

Gesneden Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

⅔ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2288.648 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten40 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijd de snijbonen in schuine reepjes.
Snijd de snijbonen in schuine reepjes.
1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine reepjes van 1 cm.

Roer de kokosmelk goed door.
Roer de kokosmelk goed door.
2

Roer de kokosmelk goed door (zie tip onderaan deze kaart).

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en sereh toe. Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 8 minuten op laag vuur.

Voed de noedels toe aan de soep.
Voed de noedels toe aan de soep.
4

Snijd ondertussen de dorade in blokjes van 2 cm. Voeg de udonnoedels, paksoi en dorade toe aan de wok of soeppan. Breng aan de kook en laat afgedekt nog 4 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.