Kipcurry met bloemkoolrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipcurry met bloemkoolrijst

Kipcurry met bloemkoolrijst

met courgette en koriander

Naast gewone rijst, gebruik je bloemkoolrijst – die is niet alleen sneller gaar, maar het is ook een makkelijke manier om extra groente binnen te krijgen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Zoutbewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2609 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten31.1 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels5.1 g
Eiwitten28.1 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette in halve maantjes en de ui in halve ringen.
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Curry maken
2
  • Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, courgette, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut.  
  • Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.
Bloemkoolrijst bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip). 

Tip: Dit gerecht bevat al smaakmakers - proef goed voordat je zout toevoegt.

Serveren
4
  • Meng de bloemkoolrijst door de gewone rijst en verdeel over diepe borden.
  • Schep de kipcurry erover. 

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.