HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipburger Met Naanbroodje En Tzatziki
topBanner
Kipburger met naanbroodje en tzatziki

Kipburger met naanbroodje en tzatziki

met een kikkererwtensalade en gekaramelliseerde ui

Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak(ken)

Kikkererwten

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

1 stuk(s)

Citroen

2 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kipburger

1 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3067 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels13 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom
Rasp
Dunschiller of kaasschaaf
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snijd de paprika in lange repen. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes munt van het takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige helft in partjes.

2

Dep de kikkererwten droog met keukenpapier en meng ze in een saladekom met de rode paprika, 2/3 van de Midden-Oosterse kruidenmix, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak dehalve uiringenmet een snuf zout in de droge koekenpan. Als na ongeveer 6 – 8 minuten deuidonkerder begint te worden, voeg je 1/4 el roomboter toe per persoon. Verlaag het vuur en bak deuiin 3 – 4 minuten zacht. Roer regelmatig door, en blus vlak voor serveren af met 1 el water per persoon.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipburgers in 4 – 6 minuten per kant gaar. Verwarm ondertussen het naanbrood 3 – 4 minuten mee met de kikkererwten in de oven.

5

Schaaf per persoon 4 linten van de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller en bewaar apart. Rasp de overige komkommer met een rasp en laat uitlekken in een vergiet. Druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Meng in een kom: de geraspte komkommer, yoghurt, knoflook, munt, bladpeterselie, de overige Midden-Oosterse​ kruiden, peper en zout. Voeg per persoon 1/4 el extra vierge olijfolie en 1 tl citroensap toe.

6

Beleg 1 stuk naan per persoon met de komkommerlinten, een kipburger, een schep tzatziki en de gekaramelliseerde ui. Vouw de naan dubbel, om de burger heen. Verdeel de naanburgers over de borden en leg de gebakken kikkererwten en paprika ernaast. Serveer met de overige tzatziki en de overige citroenparten.