topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip tikka masala

Kip tikka masala

met rijst, verse koriander en yoghurt

Kurkuma is een plant met prachtige bloemen. Het eetbare deel zit onder de grond en noemt men ook wel geelwortel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Kippendijfilet

75 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Garam masala

1.5 tl

Verse kurkuma

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen korianderzaad

½ pak(ken)

Passata

85 gram

Basmatirijst

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

100 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3728 kJ
Energie (kcal)891 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers13 g
Vezels6 g
Eiwitten32 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.

Kip marineren
2

Halveer de kippendijen en leg ze in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/4 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en een snuf zout toe. Meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.

Bakken
3

Verhit per persoon 1/4 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de ui en de paprika 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl komijn en 1/2 tl gemalen koriander toe. Bak 1 minuut. Voeg de passata toe en kook de saus 10 - 15 minuten. Haal de kip uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak de kip in 10 - 15 minuten gaar in de oven.

Rijst koken
4

Kook de rijst met een snuf zout in de pan met deksel, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Saus afwerken
5

Schud de kokosmelk en voeg toe aan de koekenpan met de passata. Breng op smaak met zout en roer goed door. Voeg ook de kip toe en kook nog 3 - 4 minuten zachtjes op laag vuur.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de kip tikka masala erop. Garneer met de verse koriander en de rest van de yoghurt.