HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKip Met Zoete Aziatische Saus Met Sperziebonen
topBanner
Kip met zoete Aziatische saus met sperziebonen

Kip met zoete Aziatische saus met sperziebonen

met bloemkoolrijst en gomasio

Lees meer

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:Lekker snelLekker snel
Allergenen :SojaGlutenTarweSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

5 cm

Verse gember

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

85 gram

Witte langgraanrijst

200 gram

Sperziebonen

200 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Kipfiletblokjes

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(BevatSoja, Gluten, Tarwe, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)583 kcal
Energie (kJ)2440 kJ
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels8.1 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Waterkoker
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.

2

Voeg het gekookte water toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/2 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, afgedekt, op laag vuur. Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Kook samen nog 1 minuut. Giet daarna eventueel af en houd warm tot serveren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes met 1/4 zakje Koreaanse kruiden per persoon 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus toe aan de kip met per persoon: 1 tl honing en 1 el water.

4

Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.

Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!