topBanner
Kip met gember-woksaus en sperziebonen

Kip met gember-woksaus en sperziebonen

met bloemkoolrijst en gomasio

Lees meer

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

5 cm

Verse gember

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

85 g

Witte rijst

200 g

Sperziebonen

200 g

Bloemkoolrijst

200 g

Kipfiletstukjes

2 zakje

Woksaus met gember

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

5 g

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2392 kJ
Energie (kcal)572 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Waterkoker
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.

2

Voeg 250 ml kokend water per persoon toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/2 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur verder. Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Kook samen nog 1 minuut en giet daarna af. Houd warm tot serveren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes ongeveer 6 - 8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de woksaus toe aan de kip en per persoon: 1 tl honing en 1 el water.

4

Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.