HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKip Cheeseburgers Met Zoete Rode Ui
topBanner
Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Met gebakken aardappeltjes en frisse salade

Lees meer

Je maakt deze cheeseburgers met cheddar, een pittige, harde kaas die zijn naam te danken heeft aan het Britse stadje Cheddar in Somerset. De pittige cheddar combineer je met rode ui, die lekker zoet wordt doordat je hem op laag vuur fruit.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SesamzaadLupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Botersla

4 stuk(s)

Gekruide kipburger

4 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, LupineKan bevattenSoja, Noten, Ei)

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4008 kJ
Energie (kcal)958 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui 4 – 6 minuten op laag vuur of tot hij de gewenste garing heeft. Haal uit de pan en bewaar apart in een kom.

3

Snijd ondertussen de helft van de vleestomaat in plakken en de andere helft klein. Snijd de botersla grof en meng met de kleingesneden tomaat in een saladekom. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak de gekruide kipburgers 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. Bak ondertussen de mini-hamburgerbollen 4 – 5 minuten in de oven.

5

Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Besmeer de onderkant met een laagje mosterd en beleg met wat sla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

6

Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de overige salade.